B&B De Zeeuwse Knoop

 

Zeeuwse-knoopB&B De Zeeuwse Knoop

In de mooie omgeving van Burgh-Haamstede is onze B&B de Zeeuwse Knoop gelegen. Wij heten u van harte welkom en bieden u een kleinschalige B&B aan en nodigen u graag uit om van onze gastvrijheid,de duinen, het bos, en het strand te komen genieten.

Ons huis is gebouwd in 1920 en heeft nog een mooie authentieke voorkamer, die nu dienst doet als gastenkamer inclusief sierhaard, waar u heerlijk een boekje kunt lezen. Hier bieden wij u ook het ontbijt aan. Boven bevind zich de slaapkamer en is voorzien van een comfortabel bed, een zitje met koffie-en theevoorziening, internet en tv. B-and-B-BurghU heeft een privé badkamer die beschikt over een hand- en stortdouche, wastafel en toilet.

Op loopafstand vind u er een supermarkt, bakker, bushalte, terrasjes en galeries. Het uitgestrekte Westerschouwen met bos, duinen en strand ligt op zo’n 3 km van onze B&B.

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

De slaapkamer, inclusief tv en wifi-verbinding. De bedden kunnen ook evt uit elkaar geschoven worden zodat er 2x 1-persoonsbedden ontstaan.
Ook staat er een waterkoker zodat er koffie of thee gezet kan worden.

Reserveren:Zeeuwse-knoop-Bed-and-Breakfast

Bed and Breakfast De Zeeuwse Knoop

mevr. M van Klink

Adres:

Burghseweg 76 4328 LB Burgh-Haamstede
Zeeland

Mobiel 06-40423397
E-mail info@bb-zeeuwseknoop.nl

 

Geschiedenis over de Zeeuwse Knoop

Zeeuwse knoop

De Zeeuwse knoop, ook wel Zeeuws knopje of Zeeuws knoopje genoemd, is sinds de 18e eeuw onderdeel van de Zeeuwse klederdracht. De mannen droegen de knopen op hun hemd, op hun vest en op hun boord als ‘keelknopen’. Zeeuwse knopen waren er in koper, zilver en goud. Hoe groter de knoop, hoe rijker en voornamer de drager. De vrouwen droegen de Zeeuwse knoop vooral als sieraad. Op de mutsspelden bijvoorbeeld, of als broche.

Wie goed kijkt naar de Zeeuwse knoop ziet hoe prachtig en fijn deze is opgebouwd. De bol in het midden wordt omringd door kleine bolletjes. Daaromheen ligt het delicate fijne draadwerk. Er wordt ook wel gezegd dat de vorm is gebaseerd op de bloem met de Latijnse naam Astranti: ‘Zeeuws knoopje’.

Overal in Zeeland zie je de Zeeuwse knoop opduiken. Subtiel als ringetje, bakvorm, zeepje enz. Het is een symbool van Zeeland. Te mooi om te vergeten.

 

Dit bericht is geplaatst in Bed & Breakfast. Bookmark de permalink.